Nieuws

Nieuws

groepsfoto_0106
Uitbreiding Studio Nova: nieuwe werkplekken beschikbaar

 

Per 1 oktober 2018 komen in ons gezellige pand maar liefst 7 werkplekken vrij. In de maand juni gaan we daarom keihard filmmakers werven. We bieden een kijkje achter de schermen bij Tilburg’s eigen film- en animatiestudio, en stellen onze makers aan je voor.

Bij Stichting Studio Nova bevorderen we samenwerking tussen Brabantse makers. Samen staan we immers sterker. De studio is een plek waar je dagelijks met collega filmmakers kunt sparren over alles wat met je passie te maken heeft en waar zowel gezamenlijk als zelfstandig filmprojecten worden opgezet en uitgewerkt.

Ben je filmmaker en zoek je een creatieve omgeving waar je je kennis en netwerk kunt uitbreiden en je projecten kunt opstarten? Stuur ons een mail en dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie.

To Catch A Fly - Cast en crew met prijzen
Studio Nova films schitteren op het witte doek tijdens het Tilburgs Film Festival

 

Tilburg kreeg (eindelijk) haar eigen filmfestival: het Tilburgs Film Festival. Op zaterdag 26 mei 2018 vond de allereerste editie plaats. De focus ligt op korte films (fictie, animatie, documentaire en experimenteel) van makers uit Tilburg en Brabant. Geïnitieerd door filmmakers Jan van Gorkum, Lidi Toepoel en Dennis de Bakker ligt de nadruk van het festival op het vertonen van korte films uit Brabant met een duidelijke stempel van de maker.

De film To Catch A Fly ontving maar liefst 3 awards en was daarmee een van de grote prijswinnaars. De film won prijzen voor Beste Regie, Beste Acteur (Manou Kersting) en de Publieksprijs. De prijs voor Beste Muziek ging naar Alex Debicki voor Bullet Time.

Al met al een geslaagde eerste editie van het Tilburgs Film Festival; een aanwinst voor de filmcultuur in Brabant.

Otto Mendez en mede-oprichter Clemens Kamp
CROWDFUNDING CAMPAGNE VOOR DOCUMENTAIRE BRANDWEER ZONDER GRENZEN GESTART

 

[Update 31/10/2017: De deadline voor de crowdfunding campagne is inmiddels verlopen. En we hebben het streefbedrag gehaald! Heel veel dank gaat uit naar alle donateurs en mensen die het project hebben ondersteund.]

De crowdfunding campagne voor de documentaire over Brandweer Zonder Grenzen is officieel van start gegaan. In het teken van het 10-jarig bestaan van Brandweer Zonder Grenzen zal de documentaire gaan over hun 10-jarig bestaan, de groei, leermomenten, en persoonlijke verhalen. Naast de kans om het mooie verhaal van BzG te mogen vertellen, willen wij door middel van deze documentaire vooral het publiek bewust maken van het werk dat de mannen verrichten in verschillende ontwikkelingslanden.

Voor dit project hopen we door middel van de crowdfunding €9000,- op te halen.

[Lees meer]

Visit Studio Mosquito
‘Bullet Time’ is de Nederlandse inzending voor de Oscars!

 

Met grote trots mogen we melden dat de korte animatie-western ‘Bullet Time’ van onze eigen Frodo Kuijpers is uitgekozen als de Nederlandse inzending voor de Academy Awards 2018! De film gaat Nederland vertegenwoordigen in de categorie ‘Animated Short Film’.

‘Bullet Time’ is geproduceerd door Merlijn Passier en werd geschreven door Frodo, Merlijn en Rudi Brekelmans. De film is in Studio Nova geanimeerd door Frodo en Elian van der Heiden. Studio Nova feliciteert Frodo, Merlijn en iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het tot stand komen van de film van harte met deze geweldige prestatie!

Lees hier het volledige persbericht van EYE International, het instituut dat verantwoordelijk is voor de Nederlandse Oscarinzendingen.

filmfest-768x410
Eerste twee Studio Nova films krijgen op NFF 2017 nationaal podium

 

Op het Nederlands Film Festival in Utrecht draaien dit jaar twee bijzondere Brabantse films. Zowel de animatie-western ‘Bullet Time’ van regisseur Frodo Kuijpers en de zwarte misdaadkomedie ‘To Catch A Fly’ van regisseur Sanne Kortooms hebben een plek op het festival weten te veroveren. Beide films werden het afgelopen jaar afgerond in nauwe samenwerking met de Tilburgse film- en animatiestudio Nova.

Het Nederlands Filmfestival vindt dit jaar plaats van 20 t/m 29 september in de verschillende bioscopen in Utrecht. De openingsfilm is ‘Tulipani’, de nieuwe film van Oscarwinnaar Mike van Diem (‘Karakter’).